Array
(
  [type] => 2
  [message] => file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/177835025/media/recent/?access_token=177835025.1677ed0.f77c2eff49f146bb967457f800151233&count=4): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 74
)
Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Primeur In Kortrijk Eindeloos Zwemmen - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Bij Dries en Lien

Ik stapte binnen in het magnifiek Kortrijks herenhuis van Dries en Lien. Dries is fasciatherapeut (kinesist) en startte ruim 15 jaar geleden Boas VZW op voor mensen met een beperking om via het zwemmen de levenskwaliteit te verbeteren. Hij begeleidde ook 16 jaar Belgische Paralymische zwemmers (psst ook altijd handig voor als je zwemtechnische vragen hebt ;) ). Lien is persoonlijke reisagente (beleefde een zalige fietsvakantie in Thailand door haar) Ze houdt van pilates en reizen en is ook steeds in de buurt als je zwemt. In hun prachtige binnentuin trof ik het unieke zwembad aan (het zien van deze erg ‘krachtige must see machine’ is al een beleving op zich).

Wat is het precies?

 • Een zwembad van 4 m lang, 2.5 m breed en 1.4 m hoog
 • De temperatuur van het water is ongeveer 23-25 graden, afhankelijk van de buitentemperatuur (om een vergelijking te maken met een binnenzwembad; dat is meestal ongeveer 27 graden), perfect om in te trainen.
 • Professioneel tegenstroomsysteem (Endless Pools systeem uit de VS) waarbij je zelf weerstand en snelheid kunt regelen
 • Vervaardigd uit inox: heel erg hygiënisch en goedgekeurd door de Vlaamse Milieumaatschappij. Er is ook chloor in het zwembad aanwezig.
 • Wc in de wachtzaal, buitendouche en kleedkamer aanwezig (telkens ontsmet)

Wie kan er zwemmen?

 • Voor recreatieve zwemmers of triatleten
  • Het kan op individuele basis, maar je kan ook een uur boeken en bijvoorbeeld met 2 mensen van dezelfde bubbel afwisselen
 • Voor mensen die hun zwemtechniek willen verbeteren via videoanalyse en techniektraining
 • Voor mensen die zich in publieke zwembaden niet comfortabel voelen en in alle sereniteit willen zwemmen
 • Voor mensen met een beperking (niet rolstoeltoegankelijk)
 • Voor mensen die willen revalideren
 • Voor mensen die persoonlijke zwembegeleiding wensen

Let’s start swimming

Ik kleedde me om en na een warme douche (ook buiten, hoe zalig is dat?!) werd het zwembad geopend. (Er is trouwens steeds begeleiding aanwezig om het zwembad te openen en te sluiten). Ik plonsde via de trapjes in het sop. Zoals altijd is het even wennen aan het water maar wat een zalig gevoel! Er is een afstandsbediening aanwezig waarmee je de stroming kunt starten. Daarmee kan je trouwens ook zelf je weerstand/snelheid regelen. Zo kan je dus aan intervaltraining doen door snellere stukken aan je training toe te voegen. Spannend!

Ik probeer te zwemmen, maar wow, dit is toch even wennen! Gelukkig geven Lien en Dries instructies zodat ik geleidelijk aan mijn ritme begin te vinden. Echt genieten! Ik probeer zolang mogelijk mijn beste techniek te passen. Ik versnel eens de stroming om dan weer te vertragen, het systeem wat leren kennen. Ook had ik mijn Garmin watch aangezet bij de start en verschoot dat ik al snel 1 km had gezwommen! Omdat ik zo onder de indruk was van dit alles, vloog de tijd voorbij. Uiteindelijk zwom ik 1.5 km.

Mijn ervaring

Het gevoel om in open lucht te zwemmen is zalig! Je kan dit systeem vergelijken met stromend water van een rivier. Dit is dus echt ideaal als je voor een triatlon traint waarbij je een stuk in de vaart moet zwemmen bijvoorbeeld. Ook achteraf geniet ik nog na. Doordat er buiten gezwommen en gedoucht wordt, krijg ik een instant saunagevoel. Dries vertelt me dat het ook een extra stimulans geeft aan de bloedcirculatie en dus de immuniteit verbetert, win win ! Dit eindeloos zwemmen is dus getest EN goedgekeurd! Ik kan het iedereen aanraden die houdt van sporten in openlucht. Ook voor mensen die hun zwemtechniek willen verbeteren is dit de ideale locatie. Mij zie je hier nog terug!

“Zalig om op koude of regenachtige dagen toch in openlucht te trainen.”

Alle praktische afspraken (kalender, prijzen, corona maatregelenen, parking,…) vind je terug op de website www.eindelooszwemmen.be. Let’s keep swimming!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit geweest maar wat een avontuur was dat. Ik ben nu een weekje terug en kijk met een glimlach op mijn gezicht terug naar alle foto’s en filmpjes. Lees in deze blogpost waarom het een aanrader is voor sportieve mensen, die houden van de natuur maar ook levensgenieters zijn (lees: genieten van lekker culinair doen ;) )

Primeur In Kortrijk Eindeloos Zwemmen - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

Primeur In Kortrijk Eindeloos Zwemmen - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Primeur In Kortrijk Eindeloos Zwemmen - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Primeur In Kortrijk Eindeloos Zwemmen - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie