Array
(
  [type] => 2
  [message] => file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/177835025/media/recent/?access_token=177835025.1677ed0.f77c2eff49f146bb967457f800151233&count=4): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request

  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 74
)
Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

Sinds enkele jaren staat 'een marathon uitlopen' op mijn bucketlist. Maar toen een knieblessure 3 jaar geleden opdook, was die droom een tijd lang aan diggelen geslagen. Tot ik in december 2019 volledig hersteld en blessurevrij verklaard was en vol goeie moed aan mijn marathontraining begon. 2020 zou mijn marathonjaar worden...

6e editie Gdansk Marathon

Via NN runningclub en in samenwerking met Energylab deed ik een loopanalyse met bijhorende lactaattest en een DEXA scan. Dit om vervolgens een loopschema op maat te krijgen naar mijn grote doel: mijn eerste marathon op 19 April in Gdansk, Polen. Ik werd er gevraagd als ambassadeur door de sportdienst van Gdansk en vol enthousiasme schreef ik me in voor die marathon. Dat citytripje Polen nam ik er met plezier bij!

Covid-19

Na weken training was ik er bijna helemaal klaar voor. Het einde van mijn schema was in zicht tot... COVID-19 opdook. In het begin was het afwachten of de wedstrijd kon doorgaan maar al snel werden alle grote sportmanifestaties gecancelled. Zo ook de Gdansk marathon in Polen. Ik bleef positief en zocht naar alternatieven van marathons in andere landen die ook in april, of zelfs mei en juni plaats vonden. Maar mijn hoop smolt al snel als sneeuw voor de zon: één voor één werden deze events geannuleerd. En terecht natuurlijk. Maar wel enorm balen als je al weken aan het trainen bent en al jaren aan het verlangen bent naar dat ene speciale moment.

Wijziging loopschema part 2635

Gelukkig was Thijs Dekiere, mijn coach bij Energy lab steeds bereikbaar en heel erg flexibel. We hebben tot wel 5 x mijn loopschema aangepast. Eerst aangepast naar andere marathons, daarna kreeg ik onderhoudschema's met als doel te wachten tot er meer zekerheid was voor andere marathons om uiteindelijk opnieuw alles aan te passen. Want het werd helaas duidelijk dat er in 2020 wellicht geen enkele marathon meer zou plaatsvinden...

En nu?

Wie mij kent, weet dat ik geen opgever ben. En al zeker niet voor iets waar ik zo lang naartoe gewerkt heb (ondanks de wijzigingen had ik geen énkele training gemist in die 20+ weken voorbereiding). Maar omdat ik al weken op redelijk hoge intensiteit aan het trainen ben (3 à 4 keer per week lopen in combinatie met fietsen en zwemmen) én ik nog steeds een blessureverleden heb, kan ik niet op die intensiteit blijven trainen tot 2021. Dit is vragen om blessures.
Er waren dus 2 opties:
mijn marathondroom opbergen naar 2021 en dan verder intensief trainen naar een geplande marathon OF een creatieve oplossing vinden voor 2020.

'Mijn' eerste marathon in 2020!

Ik ging voor optie 2 :). Eind juni beslisten mijn coach en ik (én uiteraard in overleg met mijn physio van Kiné Schiervelde) om toch nog 12 weken mijn marathontraining af te werken. Ik merkte tijdens lange duurlopen dat mijn conditie opmerkelijk beter was geworden. 30 km aan 10 per uur op een lage hartslag op een hete dag ging heel erg vlot. Dit kón ik ook niet zomaar in de vuilbak smijten, toch? (En anders drink ik ook voor niets al 7 maand geen alcohol ;) ) Dussss mijn 1e marathon ooit zal ik gewoon zelf lopen in het weekend van 15 en 16 augustus!! (stiekem wilde ik ook mijn 1e marathon lopen voor mijn 30e dus het moest ook wel nog dit jaar gebeuren ;) )
De dag zelf zal afhangen van de weersvoorspellingen (die vrijheid heb ik nu wel) maar als alles goed gaat is het dus zaterdag 15 augustus, woooooohoooooow!!

Eigen organisatie

Het zal jammergenoeg geen groot & fancy event worden. Geen bevoorrading, muziek, ambiance en uitgestippelde routes. Oorspronkelijk zouden vrienden en familie stukken meefietsen of meelopen maar met de laatste corona-maatregelen die maandag in onze Veiligheidsraad werden aangekondigd, ziet het ernaar uit dat ook dat nog moeilijk zal worden. Dus het is nog even zoeken hoe ik het zal aanpakken op het moment zelf maar wellicht stippel ik een route uit met 3 lussen waarbij ik langs vrienden / familie passeer met de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

15 of 16 augustus 2020

Oké, misschien was een marathon in Polen of in Rotterdam of Berlijn of... veeel leuker geweest. Maar voor mij zal dit sowieso een heel erg speciaal moment zijn, een droom die in vervulling gaat én een mooie afsluit van die 34 weken intense training na een lange blessure periode van 1.5 à 2 jaar. De focus zal liggen op het 'pijnvrij' (of toch geen blessurepijn) uitlopen van die 42.195km. Als ik dan in 2021 misschien nog een marathon zal lopen, dan heb ik toch al een eerste ervaring en een houvast, hoe handig is dat :) !

Meer artikels

Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Ho Ho Ho, beste Asics Kerstcadeau

Het nieuwe jaar staat voor de deur en iedereen begint na te denken over zijn goeie voornemens voor 2016. Ik denk dat de meest voorkomende belofte wel deze is: “Ik ga vanaf 2016 fitter door het leven: dus gezonder eten en meer sporten”. Maar omdat Kerstmis nog op de 25e december
viel en onze goeie voornemens pas starten vanaf 1 januari heb ik toch ook nog even gezondigd ;-). Gelukkig lag hét IDEALE kerstcadeau van ASICS onder onze kerstboom om het nieuwe jaar sportief in te zetten. (Indien je nog op zoek bent naar een leuk ‘nieuwjaarspakje’, hierna enkele ideeën!)

Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Eindejaarcadeaus bij Asics Concept Store in Brussel

Twee weken geleden lanceerde het Japanse sportmerk Asics hun eerste brand-store in België (Brussel) met een nieuw winkelconcept! Ook Berlijn, Seoul, Brisbane, Tokyo en New York zullen volgen. Wij waren heel vereerd om aanwezig te mogen zijn bij de opening samen met enkele andere bloggers! Nog op zoek naar een leuk en sportief eindejaarcadeau? Lees dan zeker verder!

Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Belmodo Fit Summit 1st edition

Op 24 en 25 september 2016 vond de allereerste editie plaats van de Belmodo Fit Summit. Het was het eerste Belgische allround sport- & health event waarbij de focus breder lag dan enkel fitness. Centraal stonden ook: gezonde voeding, educatie en vooral een hoge dosis fashion en fun. Van zodra het kon, schreven we ons in voor het event want we waren laaiend enthousiast over het breed aanbod aan workshops, alsook de educatieve sessies gegeven door o.a. Sandra Bekkari en Leander Verbraecken.

Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Sporten en meer bewegen? Zo hou jij het vol!

Sommigen zagen mij misschien al blinken op de cover op RSL (het magazine van Roeselare, de stad waar ik woon). Ik geef in deze editie van het stadsmagazine tips om meer te bewegen én het vol te houden. Lees hier de 10 tips!

Mijn 1e Marathon In 2020 - Artikel - louisedelputte

Quinoa op Mediterraanse wijze

Zin in een gerechtje dat niet lang duurt om klaar te maken, maar toch heel goed scoort? Probeer eens quinoa! Quinoa kan daarnaast op verschillende manieren geserveerd worden: als warm aperitief hapje, als koude lunch om mee te nemen naar je werk, of om nog eens te verwarmen als avondmaal indien je nog quinoa over hebt. Quinoa presenteert heel mooi en smaakt daarenboven nog eens verrassend goed in vele combinaties.

We besloten om op zondagmiddag nog eens een chiro-reünie te houden met de oudleiding (zijn wij echt al zo oud?!) van Chiro Jochi Roeselare. Het was een stralende dag en gastvrouw Liesbeth besloot om de tafel buiten te dekken. Het werd een theekransje-met-alle-soorten-gebak gevolgd door een cava met-aperitiefhapjes namiddag. Iedereen deed zijn duit in het zakje en had iets lekkers mee. Ikzelf zorgde voor een voorgerecht-aperitiefhapje: Quinoa op Mediterraanse wijze.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie