Array
(
    [type] => 8
    [message] => Trying to get property of non-object
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Array
(
    [type] => 2
    [message] => Invalid argument supplied for foreach()
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Ontdek Meer Over Google Fit Als Personal Trainer - Artikel - louisedelputte

Ontdek meer over Google Fit als personal trainer

Move your ass!

Belgen zitten gemiddeld 8,3 uur per dag en dat is véél te lang. Hoewel we allemaal weten dat lichaamsbeweging belangrijk is, vinden we het moeilijk om dit te integreren in onze dagelijkse routine. De excuses om niet te sporten zijn eindeloos: vermoeidheid, geen zin om te sporten, spierpijn, geen geld om een sportabonnement aan te schaffen en het bekendste excuus: géén tijd. Let’s get fit with google!

  • Wanneer beweeg ik genoeg?
  • Hoe blijf ik gemotiveerd?
  • Hoe vind ik tijd in mijn drukke schema?
  • Wat eet ik het best om af te vallen?
  • Hoe houd ik mijn evolutie het best bij?

#FitWithGoogle beloofde ons een antwoord op alle bovenstaande vragen! Het antwoord was een 2-delige workshop van Google dat gisteren plaatsvond in het hoofdkantoor van Google in Brussel. In de workshop werd de focus gelegd op beweging en voeding:

  • Focus op beweging door ons kennis te laten maken met Google Calender, Google Search, Google Fit en Android Wear, gevolgd door een Olympic Workout en tips om een actievere levensstijl te onderhouden.
  • Focus op voeding door ons kennis te laten maken met de Google Food Culture aangevuld met lekker en gezonde hapjes achteraf. Yum.

Google Fit en een pittige workout met Élodie Ouédraogo

We startten met een uitgebreide toelichting van de verschillende apps van Google die focussen op een fit leven. Zo kan je met de ‘Goals-functie’ in Google Agenda zonder twijfel een gaatje vinden in je agenda voor een yoga-sessie of een rondje hardlopen. Geen reden meer om je workout te skippen! Met Google Search kan je nagaan hoeveel vetten, kcal of koolhydraten in een bepaald product zitten. Always nice to know! Met Google Voice Search kan je het laten opzoeken door je smartwatch.

Google Fit biedt de mogelijkheid om al je eetgewoontes, slaapgewoontes en fysieke activiteiten netjes bij te houden en verzamelt dit in één handig overzicht. Google Fit is compatibel met meer dan 20 populaire fitness-apps, zoals Nike+ Run Club, Polar Beat – Fitness Coach, Lifesum, Runkeeper, … Handig toch?

Na deze ‘theoretische uitleg’ was het tijd voor de praktijk! We haalden onze coolste sportoutfit boven want we kregen van niemand minder dan Élodie Ouédraogo (voormalig Olympisch atlete én gouden medaille winnares) en Wout Verhoeven een intense workout. Dankzij de Huawei P9 smartphone en de Huawei Watch konden we met veel gemak het verloop van onze workout
volgen. De smartwatch bevat een stappenteller en een hartslagmeter. Je kan er ook mee bellen en emailnotificaties ontvangen. De horloges zien er piekfijn uit, zowel sportief, klassiek als voor mannen en vrouwen.

De workout was niet van de poes! We deden burpees, sit-ups, jumping jacks, pompoefeningen, … tot we er bijna bij neervielen ;). En alsof dat niet genoeg was, sloten we de workout af met een intensieve trappenloop!

Google Food Program: gezonde keuzes = gemotiveerde werknemers

Google is niet voor niets één van ’s werelds beste werkgevers. Hun bedrijfscultuur is helemaal doordrongen van een gezonde levensstijl.

Stijn Kuppens, Food Service Manager EMEA, bood ons meer uitleg over het Google Food Program. Zo stimuleren ze, bewust én onbewust, hun werknemers om te kiezen voor gezonde voeding en een dagelijkse portie sport. Hoe doen ze dat?

  • Googlers (zo noemen de werknemers) kunnen altijd een gratis maaltijd nuttigen. De maaltijden krijgen een kleurencode toegekend (de kleuren indiceren of er veel, met mate of niet teveel van gegeten mag worden) en de menu’s – van over heel de wereld zijn –raadpleegbaar aan de hand van een app #offcourse
  • Er werden micro-keukens gecreëerd en die voorzien in gezonde snacks
    De keukens zijn huiselijk en natuurlijk (denk aan groene tinten en veel planten) ingericht. Prominent aanwezig: fruit en gezonde drankjes. Zijn er dan geen ‘gewone’ snacks voorhanden? Die zijn aanwezig maar maar beter verstopt
  • De lift nemen? Nee hoor, ze stimuleren hun werknemers om zoveel mogelijk de trap te nemen. En hoe kan je dat beter doen dan het aantal calorieën te vermelden, die je verbrandt bij het nemen van de trap? Tip van Élodie Ouédraogo: loop de trap gewoon op! De effectiviteit daarvan ondervonden we aan den lijve 
  • Dankzij ‘Foodback‘ hebben alle werknemers trouwens inspraak in de gerechten en snacks.

Na die krachtige sportsessie hadden we eigenlijk wel honger gekregen. En niemand minder dan het Google Food Team had heerlijke hapjes voor ons klaargemaakt. Denk maar aan veggie sushi rolls, makreel en wraps gevuld met rode biet en appeltjes.

Het was fijn om te ontdekken dat de allergenen netjes werden vermeld bij de gerechten. Er waren ook nog gezonde snacks, smoothies en heel veel vers fruit aanwezig.

Conclusie: get fit with Google!

We kunnen concluderen dat Google effectief een kader aanbiedt met middelen om gezonder door het leven te gaan. Bovenstaande applicaties en tips zorgen er echt wel voor dat beweging en gezonde voeding geïmplementeerd kan worden in ons dagelijkse leven. Het enige dat wij nog moeten doen is het sporten en gezond eten zelf, makkie! 

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit geweest maar wat een avontuur was dat. Ik ben nu een weekje terug en kijk met een glimlach op mijn gezicht terug naar alle foto’s en filmpjes. Lees in deze blogpost waarom het een aanrader is voor sportieve mensen, die houden van de natuur maar ook levensgenieters zijn (lees: genieten van lekker culinair doen ;) )

Ontdek Meer Over Google Fit Als Personal Trainer - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

Ontdek Meer Over Google Fit Als Personal Trainer - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Ontdek Meer Over Google Fit Als Personal Trainer - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Ontdek Meer Over Google Fit Als Personal Trainer - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie