Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Mijn 1e marathon loop ik in...

Mijn 1e marathon loop ik in...

Een tijdje terug hield ik bijna dagelijks het Instagram account van Rotterdam Marathon in de gaten. De inschrijvingen gingen snel, mijn vertrouwen of ik wel een marathon zou aankunnen, ging minder snel. Tot ik bevestiging kreeg bij Energy lab via NN running club dat die marathon na mijn knieblessure en met mijn conditie zou moeten lukken. Hoe dan ook, die 1e marathon is toch heel erg speciaal. Waar ik die zal lopen, vertel ik je in deze blogpost.

In België?

Via de Asics Frontrunner community heb ik het geluk om vele Internationale vriendschappen te kunnen opbouwen. En van alle loopvrienden - die al vele marathons op de teller hebben - hoor ik vaak hetzelfde: 'België is een saai loopland.' En volgens hen wel om deze redenen:

 • 'Op sommige wedstrijden staat er soms amper volk langs de zijlijn.'
 • 'De start en de finish zijn helemaal niet indrukwekkend in België.'
 • 'Het parcours is vaak heen en terug en niet gevarieerd.'
 • 'In België zijn de medailles zo basic.'

Nadat ik al vele foto's zag van buitenlandse marathons geloof ik hen ergens wel... Daarom besloot ik al een tijdje geleden om mijn 1e marathon sowieso niet in België te lopen. Hopelijk kan ik ooit de vergelijking maken tussen een Belgische marathon en een buitenlandse marathon. Maar laat ons eerst focussen op die 1e marathon :).

In Nederland?

Nederland lijkt veel meer een loopland te zijn dan België. Toch op vlak van leuke loopwedstrijden. Van vele Nederlanders hoor ik dan ook alleen maar positieve verhalen over de marathon in Rotterdam. 'De start en finish zijn heel erg mooi.' 'Er staan bijna het volledige parcours lang mensen om je aan te moedigen.' De sfeer is er fantastisch.' Uit de reacties op mijn Instagramaccount op mijn post over mijn doel van 2020 zag ik vaak 'Marathon Rotterdam' terugkomen maar Marathon Rotterdam wordt het niet. Ik stond nochtans wél op het punt om een ticket te bestellen van de laatste wave die verkocht werd tot...

...ik een mailtje kreeg van een sportdienst...

Ik krijg wel vaker mailtjes met vragen tot leuke samenwerkingen. De een al wat indrukwekkender dan de andere. Maar dat mailtje eind december was toch wel heel erg toevallig en passend tegelijk. Eindelijk mag ik het zeggen! De sportdienst van de stad Gdansk in Polen vroeg me namelijk of ik ambassadeur wilde worden van de 6e editie van de Gdansk Marathon. Natuurlijk wil ik dat! Ik ben nog nooit in Polen geweest en ambassadeur van een sport-event ? Count me in baby! Blijkbaar is die marathon ook door de Polen voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot beste marathon van Polen.

Citytrip

Daarnaast mag ik enkele dagen langer in Polen verblijven om Gdansk wat beter te leren kennen, woopwoop! Ik vlieg vrijdag 17 april vanuit Brussel met een overstap in Warshaw (helaas geen rechtstreekse vlucht vanuit België). Vrijdag wordt vooral de stad verkennen volgens mij. Zaterdag is er kans om 5km te lopen en zondag kan je de relay te lopen (42 km verdeeld over 4 mensen) of de marathon, spanneeeend! Geen idee of ik maanndag nog zal kunnen wandelen. Maar gelukkig staat er dan niet veel meer op de planning. Na de lunch is het al tijd om terug huiswaarts te keren (met hopelijk een glanzende medaille rond mijn nek! *fingerscrossed*)

Countdown

Het aftellen kan beginnen! Ik kwam intussen ook te weten wie de andere ambassadeurs zijn (we zijn met 5) en 2 van de 4 andere ken ik al! Dat zijn namelijk Celeste en Debbie uit Nederland die vorig jaar ook bij mij in het Asics Frontrunner Team Benelux zaten! Superleuk dus dat ik hen zal terugzien. Met Celeste ging ik daarnaast op Asics Frontrunner Trainingscamp naar Mallorca en werd onze band met onze gemeenschappelijke knieblessuregeschiedenis alleen maar sterker....

Polen, Gdansk, here I coooooome !

Meer artikels

Mijn 1e marathon loop ik in...

Ho Ho Ho, beste Asics Kerstcadeau

Het nieuwe jaar staat voor de deur en iedereen begint na te denken over zijn goeie voornemens voor 2016. Ik denk dat de meest voorkomende belofte wel deze is: “Ik ga vanaf 2016 fitter door het leven: dus gezonder eten en meer sporten”. Maar omdat Kerstmis nog op de 25e december
viel en onze goeie voornemens pas starten vanaf 1 januari heb ik toch ook nog even gezondigd ;-). Gelukkig lag hét IDEALE kerstcadeau van ASICS onder onze kerstboom om het nieuwe jaar sportief in te zetten. (Indien je nog op zoek bent naar een leuk ‘nieuwjaarspakje’, hierna enkele ideeën!)

Mijn 1e marathon loop ik in...

Eindejaarcadeaus bij Asics Concept Store in Brussel

Twee weken geleden lanceerde het Japanse sportmerk Asics hun eerste brand-store in België (Brussel) met een nieuw winkelconcept! Ook Berlijn, Seoul, Brisbane, Tokyo en New York zullen volgen. Wij waren heel vereerd om aanwezig te mogen zijn bij de opening samen met enkele andere bloggers! Nog op zoek naar een leuk en sportief eindejaarcadeau? Lees dan zeker verder!

Mijn 1e marathon loop ik in...

Belmodo Fit Summit 1st edition

Op 24 en 25 september 2016 vond de allereerste editie plaats van de Belmodo Fit Summit. Het was het eerste Belgische allround sport- & health event waarbij de focus breder lag dan enkel fitness. Centraal stonden ook: gezonde voeding, educatie en vooral een hoge dosis fashion en fun. Van zodra het kon, schreven we ons in voor het event want we waren laaiend enthousiast over het breed aanbod aan workshops, alsook de educatieve sessies gegeven door o.a. Sandra Bekkari en Leander Verbraecken.

Mijn 1e marathon loop ik in...

Sporten en meer bewegen? Zo hou jij het vol!

Sommigen zagen mij misschien al blinken op de cover op RSL (het magazine van Roeselare, de stad waar ik woon). Ik geef in deze editie van het stadsmagazine tips om meer te bewegen én het vol te houden. Lees hier de 10 tips!

Mijn 1e marathon loop ik in...

Quinoa op Mediterraanse wijze

Zin in een gerechtje dat niet lang duurt om klaar te maken, maar toch heel goed scoort? Probeer eens quinoa! Quinoa kan daarnaast op verschillende manieren geserveerd worden: als warm aperitief hapje, als koude lunch om mee te nemen naar je werk, of om nog eens te verwarmen als avondmaal indien je nog quinoa over hebt. Quinoa presenteert heel mooi en smaakt daarenboven nog eens verrassend goed in vele combinaties.

We besloten om op zondagmiddag nog eens een chiro-reünie te houden met de oudleiding (zijn wij echt al zo oud?!) van Chiro Jochi Roeselare. Het was een stralende dag en gastvrouw Liesbeth besloot om de tafel buiten te dekken. Het werd een theekransje-met-alle-soorten-gebak gevolgd door een cava met-aperitiefhapjes namiddag. Iedereen deed zijn duit in het zakje en had iets lekkers mee. Ikzelf zorgde voor een voorgerecht-aperitiefhapje: Quinoa op Mediterraanse wijze.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie