Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Doel voor 2020: kan jij het al raden?!

Waaaah, ik kan/durf/mag het eindelijk vertellen: in april 2020 loop ik (fingers crossed) mijn eerste marathon ooit! Lees in deze blogpost waarom dit zo speciaal voor mij is en hoe ik aan mijn marathonavontuur begon.

Bucket list on hold

3 jaar geleden was ik in al mijn enthousiasme beginnen trainen voor een marathon. Elke dag, zonder plan, waar en wanneer ik wou. Ik liep vlot een halve marathon maar zoals je kunt denken: ik liep teveel en ongecontroleerd. Op een bepaald moment liep ik bijna elk weekend een wedstrijd. Het was gewoon teveel. Hello knieblessure (ITB)! Na bijna 2 jaar zoeken naar de oorzaak, doktersbezoeken, steunzolen uitproberen, proberen en opnieuw pijn hebben,... was de topic 'een marathon lopen' helemaal naar onderen gedaald op mijn bucket list.

My first (1/4) triatlon

Tot veeeel rust, foamrollen, fysiosessies, stretchen, core stabily oefeningen, mobility oefeningen mij opnieuw kracht gaven. En de halve marathon van Brussel (mei 2019), mijn eerste achtste triatlon (begin juni 2019), mijn eerste kwart triatlon (eind juni 2019) en mijn verste afstand tot nu toe 23 km trailrun in Zonnebeke - pijnvrij - mij hoop en vertrouwen gaven om verder te doen.

NN Running club

In oktober / november durfde ik eindelijk opnieuw dromen van die 1e marathon. Maar ik moest én zou het anders doen dan de 1e keer... Ik had het geluk dat NN Running club mij een loopanalyse, DEXA scan en trainingschema aanbood! JUST WHAT I NEEDED. Ik ging met een klein hartje naar Energy Lab te Gent (nog steeds bang om opnieuw te horen 'die marathon zeg je best uit je hoofd'). Maar wonder boven wonder ging de looptest goed, bleek mijn conditie zeker niet slecht en ik hoorde zelfs de term 'sub 4' vallen. Ik begon te glunderen. Uit de DEXA scan bleek echter wel dat mijn vetpercentage iets te hoog wass. Elke kilogram extra gewicht is qua belasting x 3 op die knie, maar daarover later meer...

Train hard, get strong

Zo ben ik nu in week 5 van mijn trainingschema (eerder durfde ik het echt niet vertellen, nog steeds uit schrik dat ik toch opnieuw pijn zou krijgen en mijn marathondroom voorgoed mocht opbergen). Om de belasting op mijn knie zo min mogelijk te houden, train ik nu gedurende heel mijn marathon trainingschema 3 x per week ipv de 'normale' 4 x per week. 1 x intervaltraining, 1 korte duurloop en 1 langere duurloop. Af en toe combineer ik dit met een moutainbiketocht in het weekend en zwemsessies tijdens de week.

Fingers crossed

Dus ik blijf met een bang hartje hopen (en lopen) dat de knie nog altijd meewil. Daarnaast geniet ik heel erg hard van elke training. Na een 'stopperiode' besef je heel erg goed wat je gemist hebt en geniet je des te meer wanneer het weer kan. Af en toe geef ik hier een update van mijn marathonschema dus houd mijn blog zeker in de gaten.
Binnenkort deel ik tenslotte mee welke marathon het precies wordt. Kan jij het al raden?!

Meer artikels

Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Mijn 1e marathon loop ik in...

Een tijdje terug hield ik bijna dagelijks het Instagram account van Rotterdam Marathon in de gaten. De inschrijvingen gingen snel, mijn vertrouwen of ik wel een marathon zou aankunnen, ging minder snel. Tot ik bevestiging kreeg bij Energy lab via NN running club dat die marathon na mijn knieblessure en met mijn conditie zou moeten lukken. Hoe dan ook, die 1e marathon is toch heel erg speciaal. Waar ik die zal lopen, vertel ik je in deze blogpost.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie