Array
(
  [type] => 8
  [message] => Trying to get property of non-object
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Array
(
  [type] => 2
  [message] => Invalid argument supplied for foreach()
  [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
  [line] => 81
)
Belmodo Fit Summit 1st Edition - Artikel - louisedelputte

Belmodo Fit Summit 1st edition

Op 24 en 25 september 2016 vond de allereerste editie plaats van de Belmodo Fit Summit. Het was het eerste Belgische allround sport- & health event waarbij de focus breder lag dan enkel fitness. Centraal stonden ook: gezonde voeding, educatie en vooral een hoge dosis fashion en fun. Van zodra het kon, schreven we ons in voor het event want we waren laaiend enthousiast over het breed aanbod aan workshops, alsook de educatieve sessies gegeven door o.a. Sandra Bekkari en Leander Verbraecken.

Leander Verbraecken – Leander Personal Training

Belmodo werkte met niemand minder samen dan Leander Verbraecken. Leander heeft zijn eigen fitness in Gent: Leander Personal Training waar het event plaatsvond. De fitness is nog maar net verhuisd en de locatie was top! Door het mooie weer konden we ook buiten sporten op het pleintje voor de fitness. Al zeven jaar lang brengt Leander samen met zijn team van gedreven personal trainers jong en oud de aspecten van een gezonde levensstijl bij. Zijn missie is de wereld meer know-how over het lichaam bijbrengen en dit zowel nationaal als internationaal.

Een kind van 3 kan tegenwoordig eerder een app downloaden dan aan koprol maken.

Jill Shaw en Tiany Kirilov – Belmodo

Belmodo oprichtster Tiany en Belmodo blogger Jill hostten dit jaar het event. Omdat ze beidenzweren bij de juiste voeding en voldoende beweging waren zij de ideale hosten. Voor Tiany is een gezonde levensstijl heel belangrijk omdat zij energie put uit een gezond leven. Door haar
drukke ritme moet ze wel zorg dragen voor haar lichaam. Voor Jill geldt eigenlijk hetzelfde. Ze eet gezond en doet élke dag aan sport, respect!

In de modewereld draait het vaak om the perfect body waardoor mensen mode vaak associëren met extreem magere modellen en ongezondheid. Met de Belmodo Fit Summit willen we hiermee komaf maken.

Healthy food: you are what you eat!

Om de Belmodo Fit Summit goed te starten voorzag Alpro ons van hun nieuw alternatief voor platte kaas, nl. Alpro Go On. We konden proeven van de smaken zwarte bes en passievrucht.

Onder het mom van ‘eentje is geentje’ was er de mogelijkheid om de hele dag door te smullen van deze gezonde tussendoortjes.

Tussendoor konden we ook proeven van een lekker, versgeperst sapje. Dit werd mogelijk gemaakt door Philips, die er hun nieuwe slowjuicer kwamen voorstellen.

Na enkele intensieve workouts was het tijd voor een lekkere lunchpauze en die werd verzorgd door het Gentse Soep+. De naam laat het misschien al vermoeden maar ze serveren veel meer dan alleen soep, vandaar de plus ;). Je kan er terecht voor een slaatje, croques, quiches of een belegd broodje. Op de Belmodo Fit Summit hadden we de keuze uit een pasta- en een quinoa salade.

Ze hadden ook nog een lekker Alpro toetje voorzien maar helaas waren we niet snel genoeg om er nog eentje te kunnen bemachtigen.

Educatieve infosessies: because knowledge is power!

De Belmodo Fit Summit was allround en voorzag ook in educatieve infosessies. Je kon onder meer alles te weten komen over een gezond slaappatroon, bewuste voedingsaankopen en alles over de Sana methode.

Een gezonde levensstijl begint vaak in de keuken en daar weet Sandra Bekkari alles over. Sandra kwam er haar visie op gezonde voeding delen.Leuk om te horen dat er nog iemand onze visie deelt dat zondigen af en toe mag, zolang je je bewust bent van wat én hoeveel je eet.

Workouts: sweat, smile & repeat!

Er was een héél groot aanbod aan sportworkshops! Dat maakte het net zo moeilijk om te kiezen welke we gingen volgen. Voor diegenen die echt niet konden kiezen, was er een extra Belmodo Fit Summit dag op zondag. Volgende sporten kwamen aan bod:

 • Boxing
 • Improve your running
 • Kettlebell for fatloss
 • The 3D booty
 • Stretching
 • Yoga your back!
 • Ballet fit
 • Next level core training

Ik startte de dag met boxing door Robby Debbaut en was direct he-le-maal wakker! Na de opwarming werd het menens! We kregen allerlei technieken voorgeschoteld die we moesten uittesten per twee. Tiany deed met ons mee en kreeg het er ook helemaal warm van  .

Daarna volgden we de 3D booty, de ultieme shape workout door Davy Provoost. We kregen tips & tricks mee om bepaalde spieren beter te ontwikkelen. Eigenlijk moet je het soms helemaal niet ver zoeken en kunnen eenvoudige oefeningen als workout volstaan, als je ze goed uitvoert tenminste

’s Middags leerden we met Joachim Hilderson over de belangrijke elementen bij stretching en voerden we allerlei stretchoefeningen uit.

Vervolgens pikten we ook een lesje yoga mee door de enige echte Katherine Walker. Yoga is ideaal om de rugspieren terug op lengte te brengen en de spierspanning te verminderen. De stijfheid aan mijn rug was de volgende dag alleszins nergens te bespeuren.

Om de dag te beëindigen volgden we ballet fit door Elisabeth Van Dam. Met ballet stel je je lenigheid, flexibiliteit en sexiness op de proef. We voelden ons tijdens de workshop zo licht als een veertje  .

Onze mening

De Belmodo Fit Summit was op ons lijf geschreven! Wij promoten ook een gezonde levensstijl met de focus op gezonde voeding en sport, en laat dat net nu de insteek zijn van deze healthy summit! Er was voor ieder wat wils: afmattende workouts en educatieve infosessies. Het was een fitte dag boordevol healthy food, fitness én fun. De spierpijn de dag(en) erna, namen we er met veel plezier bij! Wij zijn alvast overtuigd! Waar kunnen we ons inschrijven voor de 2e editie?

Leuk om te weten: Louise werd geïnterviewd door Belmodo en haar quote werd gefeatured in hun blogpost en uitgezonden op Focus WTV

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit geweest maar wat een avontuur was dat. Ik ben nu een weekje terug en kijk met een glimlach op mijn gezicht terug naar alle foto’s en filmpjes. Lees in deze blogpost waarom het een aanrader is voor sportieve mensen, die houden van de natuur maar ook levensgenieters zijn (lees: genieten van lekker culinair doen ;) )

Belmodo Fit Summit 1st Edition - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

Belmodo Fit Summit 1st Edition - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Belmodo Fit Summit 1st Edition - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Belmodo Fit Summit 1st Edition - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie