Array
(
    [type] => 2
    [message] => file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/177835025/media/recent/?access_token=177835025.1677ed0.f77c2eff49f146bb967457f800151233&count=4): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 74
)
Array
(
    [type] => 8
    [message] => Trying to get property of non-object
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Array
(
    [type] => 2
    [message] => Invalid argument supplied for foreach()
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Ubound Workout Op Een Mini Trampoline - Artikel - louisedelputte

Ubound: workout op een mini-trampoline

Vorige week hebben we het trainingsprogramma Ubound uitgetest voor jullie in Stadium Coupure (Gent). In eerste instantie dachten wij dat we salto’s mochten doen op een gigantische trampoline. We waren dan ook – heel – even teleurgesteld toen we de (vele!) mini-trampoline’s uitgestald zagen. Maar toen we de muziek hoorden knallen door de boxen, hadden we er meteen zin in!

Toen we aan de les Ubound begonnen leek het ons praktisch onmogelijk om zo intensief te springen op die mini-trampoline. Automatisch hou je je wat in en tracht je je balans te vinden, terwijl de echte pro’s naast je zich helemaal geven. Maar door de opzwepende muziek en het ritme van de groep krijg je al snel de smaak te pakken!

Ubound

Wat is Ubound?

Ubound is het best te omschrijven als een les aerobics op een mini-trampoline. Het is een fitnessrage die komt overwaaien vanuit Argentinië.

Volgens Stadium Coupure is Ubound een groepsles die eenvoudig, uiterst doeltreffend & enorm vermakelijk is. Het gevoel van opspringen en het terugkaatsen op de trampoline zou je geweldig veel plezier bezorgen!

Wat belooft Ubound?

♥ spierversteviging zonder negatieve gevolgen
♥ een verbetering van het centrale zenuwstelsel
♥ een versteviging van de heupen, knieën en enkels

Ubound is een hoge trainingsintensieve workout op een mini-trampoline. Dankzij de vering van de mini-trampoline worden je gewrichten niet belast. Er wordt aangegeven dat je tot 900 calorieën kan verbranden per les! Wij hebben zelf onze verbranding gemeten en verloren ‘slechts’ 500 calorieën. Maar vermoedelijk is dit te wijten omdat we ons in het begin van de les nog wat inhielden en ook af en toe een foto namen 

Getest en goedgekeurd

Onze ervaring

In het begin stonden we wat onwennig te wiebelen en keken we vol afgunst naar de deelnemers die – letterlijk – de les onder de knie hadden. Maar we werden hard aangemoedigd door de lesgevers om ons volledig te geven (lees als: de lesgevers gaven zich 500% en zongen zelfs mee met de liedjes).

De lesgevers tonen de oefeningen voor op een verhoogd podium en rennen soms een rondje in de zaal, om extra te motiveren. Het ritme van de oefeningen wordt bepaald aan de hand van de opzwepende dance muziek. Je ziet het aan de foto’s er komen zelfs discolichten aan te pas! Het heeft wel wat, alle deelnemers zien springen als duracell konijnen.

En net wanneer je denkt dat je niet meer kan … volgt er een cool down. Alhoewel een echte cool down kan je het echter niet noemen. Want de les wordt afgesloten met een reeks buikspieroefeningen! We kunnen je verzekeren dat je spieren zullen branden. Vergeet zeker niet te stretchen na deze les ;)!

Om kort samen te vatten…

Hou je van een afwisselende, hoge intensieve groepsles? Dan is Ubound zeker iets voor jou! Je wordt tijdens de les gemotiveerd en gepusht om tot het uiterste te gaan. Wij raden zeker aan om een handdoek (je zal het nodig hebben!) en een grote fles water mee te nemen!

  • Je kan deze les voor 10€ volgen of je vraagt een gratis Wildcard  aan!
  • Elke donderdag van 18u00 tot 19u00.
  • Stadium Coupure: Coupure Links 625, 9000 Gent.

Voor meer informatie over Ubound kan je terecht op de website van Stadium Coupure .

Wat denken jullie van Ubound? Zouden jullie deze les eens uittesten? Of hebben jullie er ervaring mee? Let me know 

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit geweest maar wat een avontuur was dat. Ik ben nu een weekje terug en kijk met een glimlach op mijn gezicht terug naar alle foto’s en filmpjes. Lees in deze blogpost waarom het een aanrader is voor sportieve mensen, die houden van de natuur maar ook levensgenieters zijn (lees: genieten van lekker culinair doen ;) )

Ubound Workout Op Een Mini Trampoline - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

Ubound Workout Op Een Mini Trampoline - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Ubound Workout Op Een Mini Trampoline - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Ubound Workout Op Een Mini Trampoline - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie