Array
(
    [type] => 2
    [message] => file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/177835025/media/recent/?access_token=177835025.1677ed0.f77c2eff49f146bb967457f800151233&count=4): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 74
)
Array
(
    [type] => 8
    [message] => Trying to get property of non-object
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Array
(
    [type] => 2
    [message] => Invalid argument supplied for foreach()
    [file] => /mnt/bilbo-disk1/websites/louisedelputte.be/demo/modules/database/frontend/database.php
    [line] => 81
)
Getest Nieuwste Fietscomputer Garmin Edge 1030 - Artikel - louisedelputte

Getest: nieuwste fietscomputer: Garmin Edge 1030

De opvolger van de Garmin Edge 1000 is sinds eind augustus de Edge 1030, hét ideale kerstcadeau voor de sportievelingen die ook van een goeie snuf technologie houden! Het is de meest complete GPS fietscomputer met verbeterde prestaties, navigatie en onmisbare veiligheidsfuncties. Lees mee over wat het toestel allemaal kan.

High-end fietscomputer

De Garmin Edge 1030 is een high-end fietscomputer met een handig bevestigsysteem (en tevens een nieuwe stuurhouder) waardoor je in geen tijd de computer op je fiets bevestigt. Naast het toestel zelf zit ook een verlengd voorsteun, een standaard stuursteun, een oplaadkabel, bevestigingskabeltje en handleiding in de doos. Na het opladen gaat de accu tot 20 uur mee.

Nieuwe paden dankzij Trendlineroutes

Wat heeft de Edge 1030 die andere fietscomputers niet hebben? Dat is de Trendline™-ritplanning, met miljarden ritdata van Garmin Connect™ kan je de mooiste on- en offroadroutes vinden (asfalt, in de bergen maar ook op gravel). Er is ook een vooraf ingestelde Garmin Cycle Map met turn-by-turn navigatie die waarschuwt voor aankomende haarspeldbochten, handig als je de omgeving helemaal niet kent!

3.5inch capacitieve touchscreen

De data wordt visueel weergegeven in hoge resolutie en reageert razendsnel. Zelf met handschoenen kan je het scherm bedienen, handig als het kouder is. Dankzij de omgevingslichtsensor past de Edge 1030 zijn helderheid ook automatisch aan. Zo kun je zowel bij fel zonlicht als tijdens duistere nachtritten alles perfect monitoren zonder energieverspilling.

Meten= weten

De Garmin Edge 1030 heeft een ingebouwde gpsGLONASS en hoogtemetersensor die extreem accurate ritdata weergeven. Zo weet je altijd hoe ver/snel/hoog je aan het fietsen bent. Onderweg krijg je ook hoogtegegevens en interessante plekken op het scherm te zien, én kun je adressen zoeken terwijl je fietst. Vergeet de navigatie echter niet uit te zetten terwijl je fietst, anders geeft hij telkens de melding dat je moet omkeren.

Gsmloos achter het stuur

Een gsm achter het stuur is nooit handig, ook niet op de fiets. Daarom is een goeie verbinding met je smartphone noodzakelijk. Zo kun je beide handen aan het stuur houden. Je kunt gemiste oproepen bekijken en ook sms’en beantwoorden via vooraf geschreven tekstberichten. Ik moet toegeven, met mijn smartphone typen gaat toch nog iets sneller, maar al doende leert men zeker ;)?

Strava

Bij aankoop van een Edge 1030 krijg je 60 dagen gratis Strava Premium. Dit heb je nodig om te genieten van heel wat voordelen: je ontdekt real-time races tegen je persoonlijk record en populaire segmenten in de buurt. Altijd leuk om je te meten met anderen. Met de Segment Explore-functie kan je populaire segmenten rondom je bekijken.

TrainingPeaks Connect IQ app

Door de nieuwe app kan je dagelijkse trainingen importeren naar de Edge 1030. In no time ga je door je workout met intensiteitsdoelen en intervals die je moet afwerken. Achteraf kan je alle data en vooruitgang analyseren. Nog niet genoeg analyses? Door de Best Bike Split Race Sync app. kan je zelf nagaan welke invloed gewicht, kracht en windweerstand zullen hebben op je raceprestaties. Je kan er ook een krachtplan mee opstellen.

Extra functies nog te testen

Door de verbeterde Course Creator in Garmin Connect kan je zelf de meest fietsvriendelijke routes helpen ontwikkelen en delen met de wereldwijde Garmin-gemeenschap.

Zin in een verrassingtrip? Voer een bepaalde afstand en startpunt in en de Edge 1030 schotelt je drie verschillende rondjes voor waaruit je kunt kiezen.

Door het nieuwe fietser-naar-fietser berichtsysteem kan je verschillende geïnstalleerde berichtjes naar een andere Edge 1030 sturen. Dit kan handig zijn als je in groep rijdt om anderen op de hoogte te houden van eventuele technische problemen.

Door de ingebouwde incidentdetectie kun je automatisch je locatie verzenden naar noodcontacten als je in nood bent. Ook virtuele aanmoedigingen of live tracking kan dankzij GroupTrack en LiveTrack-functies.

Op extreem lange ritten is de Edge 1030 voorbereid dankzij het gloednieuwe Garmin Charge™ accu-accessoire. Dit voorziet je favoriete Edge onderweg van stroom om nog eens 40 uur te kunnen doorgaan.

Conclusie

De Garmin Edge 1030 heeft een richtprijs van €599 en is dus niet goedkoop. Voor de recreatieve fietser zoals mezelf is deze misschien wat te uitgebreid. Maar voor de getrainde atleten is dit volgens mij een wondertoestel. Je kan er werkelijk alles mee doen tijdens het fietsen en voldoet aan alle noden. Heb je zo’n sportieve zus/broer/vriend/vriendin,…? Dan is dit hét ideale kerstcadeau!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit geweest maar wat een avontuur was dat. Ik ben nu een weekje terug en kijk met een glimlach op mijn gezicht terug naar alle foto’s en filmpjes. Lees in deze blogpost waarom het een aanrader is voor sportieve mensen, die houden van de natuur maar ook levensgenieters zijn (lees: genieten van lekker culinair doen ;) )

Getest Nieuwste Fietscomputer Garmin Edge 1030 - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

Getest Nieuwste Fietscomputer Garmin Edge 1030 - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik mocht één van de 10 Leietrips uittesten en koos voor “Lyrisch wandelen in het ongerepte Land van Streuvels”. Het werd een actief weekend vol prachtige uitzichten, leuke stops, af en toe een bui maar vooral veel fun. Leuk voor jong én oud. Lees in deze blogpost hoe ik het weekend beleefde.

Getest Nieuwste Fietscomputer Garmin Edge 1030 - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt trouwens nog een blogpost) die al dateert van augustus 2020 (Time flies :o !) stond mijn bloggen én sporten (lopen, fietsen en zwemmen) op een lager pitje. Mede door een nieuwe job, verlofperiode trainde ik maar zonder doel. Ook op reis kon ik de aantal trainingen op één hand tellen. Tóch kreeg ik meer en meer pijn in mijn heup terwijl ik minder en minder sportte. Ik dacht eerst dat het door te weinig sport kwam. Maar van zodra ik mijn trainingen opdreef en vooral na intervaltraining, deed mijn heup zodanig veel pijn zodat ik er zelfs 's nachts van wakker werd. Mijn volgend loopdoel zou wel eens in gedrang kunnen komen... Zonder dat ik het wist, werd ik er ook onbewust verdrietig door.

Getest Nieuwste Fietscomputer Garmin Edge 1030 - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie